Upplev Katthult


front_1

Upplev miljön från filmerna

I Katthult kan man gå runt bland byggnaderna och känna igen sig i både atmosfär och detaljer från Emils filmer.

Huvudbyggnaden i Katthult, med flaggstången där Ida hissades upp är ett av Sveriges mest fotograferade hus.

Snickerboa är något av hjärtat i Katthult. Här kan man gå in och hitta bl.a. Emils trägubbar och spisen där Emil gömde sin matlåda vilket gjorde att han klarade sig ganska bra trots att han ibland var inlåst långa dagar.

Snickerboa.

Genom ett samarbete med Barnfilmbyn i Mariannelund finns möjlighet att läsa in QR-koder. Genom att läsa av QR-koden med en mobil enhet får du upp texter, anekdoter, bilder och filmklipp som du kan ta del av direkt i mobilen.

Läs mer om Drängstugan, Trisseboa och annat som finns att se i Katthult →

Träffa djuren i Katthult

På Emils tid fanns det många djur i Katthult och det gör det även idag. Katthult är som en lantgård från förr i tiden. Vi har grisar, getter, får, kaniner och höns på gården. Oftast går även korna på ängarna runt gården och ibland strosar även katten förbi även om hon ofta föredrar att vara i ladugården eller i köket.

Ko och gris i oväntat möte.

Se fler bilder →

Besök Katthultsboden

I butiken kan man hitta filmer och böcker med Astrid Lindgrens figurer men även vykort, tröjor, mössor och andra souvenirer från Katthult. Man kan även köpa bössor där man får barnets förnamn inbränt. Andra saker som finns i sortimentet är hantverk i form av dukar, keramik m.m. I Katthultsboden kan man även köpa kaffe, fikabröd, glass, godis och dricka.

Vi som arbetar i butiken tillhör släkten som äger gården och svarar naturligtvis på frågor om filminspelningarna eller ger information om andra sevärdheter i trakten.

Välkommen in! 

Trappa ner med kaffe och böcker

Se mer bilder →

En idyllisk bit av Småland

Förutom att Katthult är en filminspelningsplats är även gården och dess omgivningar en idyllisk bit av Småland. Att komma ut på de småländska småvägarna och komma fram till den tidstypiska sekelskiftesgården under den svenska sommaren är för de flesta en upplevelse i sig.

Se fler bilder →